Love Them

Friday, December 11, 2009

Sounds...

Sounds is the sense that brings us all together, sound is something that most of us couldn't comprehend living without... From the beats that move our bodies and beyond, music is a tribute to the wonder of sound.. Rejoice in the finest aural experience on earth....



Thursday, December 10, 2009

Before-After Marriage..

Before Marriage
Boy - At last. I can hardly wait!
Girl - Do you want me to leave?
Boy - NO! don't even think about it.
Girl - Do you love me?
Boy - Of course! Always
Girl - Have you ever cheated on me?
Boy - NO! Why are you even asking?
Girl - Will you kiss me?
Boy - Every chance i get!
Girl - Will you hit me?
Boy - Hell no! Are you crazy?
Girl - Can i trust you?
Boy - Yes!
Girl - Darling!!


After Marriage
Read from the bottom back to the top

Friday, November 13, 2009

My Wish For Mr. Barney

1. Comfort on difficult days

2. Smiles when sadness intrudes
3. Rainbows to follow the clouds
4. Sunsets to warm your heart
5. Friendships to brighten your being
6. Beauty for your eyes to see
7. Faith so that you can believe
8. Confidence for when you doubt
9. Patience to accept the truth
10. Courage to know yourself
11. Love to complete your life
12. Forget about the people from the past.There's a reason they didn't make it to your life..

- Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi,jangan terlalu sedih .. terimalah kenyataan itu dan sekurang2nya dia pernah membahagiakan kamu.

Ulasan: Masa akan menentukan segalanya, jika dia ditakdirkan bersama anda, dia akan kembali.

- Jangan jadi terlalu baik, saya akan merindui kamu.Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai kamu. Jangan jadi terlalu 'sweet',saya mungkin jatuh hati kepada kamu. Amat sukar untuk saya menyayangi kamu jika kamu tidak mahu membalasnya.

Ulasan: seseorang yang membuat kamu jatuh hati kepadanya sebenarnya menyayangi kamu lebih daripada kamu menyayangi dia.



- Anda mengetahui yg anda merindui seseorang apabila jantung anda berdegup pantas ketika teringatkan dia. Dan walaupun sekadar "Hai" daripada dia mencukupi sebagai penenang.

Ulasan: anda mungkin menaruh hati kepadanya, anda tidak menyedarinya ataupun anda tidak mahu menerimanya sebagai kenyataan.

- Penyesalan terbesar dalam hidup ialah risiko yang kita tidak ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada lagi peluang kedua.

Ulasan: Masa tidak menunggu kita. Jika anda rasakan anda telah bertemu dengan orang yg sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan dia berlalu begitu sahaja. Jangan bertangguh kerana takut. Cubalah dahulu atau anda akan menyesal kerana membiarkan ia berlalu begitu sahaja. Tiada sesiapapun yang tahu apakah yang membuatkan anda benar2 bahagia.


- Lawaknya bila kita meletakkan standard untuk orang yg bakal kita sayangi, tetapi jauh di sudut hati, kita tahu yang orang yg kita sayangi itu terkecuali daripada standard itu. (don't be too choosy!)

Ulasan: kita amat kritikal terutamanya kepada orang yg kita sukai atau sayangi kerana kita mahukan yang terbaik untuk diri kita. Tetapi sebenarnya kesempurnaan dan hubungan terbaik dapat dicapai dengan berusaha bersama. Ia bukanlah terletak kepada satu individu sahaja


- Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takutkan risiko atau cabaran yang bakal mendatang.

Ulasan: Jangan berputus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya terlebih dahulu; kerana jika anda berjaya, kemenangannya itu teramat manis. Tetapi, jika anda tidak mahu/berani mencubanya,anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayang/cintai selamanya.


- Jangan sesekali mengkhianati perasaan hati anda kerana akibatnya, hanya anda yang akan sengsara; bukan orang lain. Salah satu cabaran paling sukar dalam hidup ialah mencari orang yang tahu segala kelemahan dan kekurangan diri anda, tetapi dia masih sangup menyayangi anda dengan sepenuh hatinya.

Ulasan: Cinta itu adalah berasaskan tolak ansur dan pengorbanan. jika dia tahu kelemahan dan kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka andalah orang yang paling bertuah! Dia layak mendapat cinta anda.


Love..Lurve..Love...

I wear the mask that grins and lies. It hides my cheeks and shades my eyes..This debt I pay to human guile and with torn and bleeding heart i smile and mouth with myriad subtleties. Why should the world be over-wise in counting all my tears and sighs? Nay, let them only see me, while I wear the mask. I smile, but I cries inside. I sing but the clay is vile, beneath my feet and long the mile. But let the world dream otherwise, I wear the mask. I'm not crying over what he said, it's what circumstance that hurts the most. I am strong girl who keeps her stuff in line.even when i have tears going down my face, i always manage to say I'm fine.. My one regret in life is that i am not someone else.. All the love I am sending, the memories I won't sell. I know there must be an ending to the story I will tell.. I dream only of his love and happiness in life. I try not to think of him but when i close my eyes, I see him and then tears in my eyes..I love him enough to fight for him, compromise for him and sacrifice myself for him if need be. Enough to miss him incredibly when we're apart, no matter what length of time it's for and regardless of the distance. Enough to believe in our relationship, to stand by it through the worst of times and to never give up on us. Enough to spend the rest of my life with him, be there for him when need or want me, and never, ever want to leave him or live without him..Staring at my feet, losing myself in this daydream of sadness, waiting my arms around, giving a sign that I need help. But it seems that no one wants to see me. Standing there acting like a moron, being lost in sadness, catching my tears with my daydream......


Who am I love
What am I supposed to be
One life alone
Oh somehow it's made for me


What do I do
What can I say
It's nothing new
The choice was made


But what if I lose my way
And run right into you
Deep inside we'll never be anything other than lonely


Tell me what does it take
To breathe it into you
Weak inside we'll never be anything other than lonely


One blinking star
Still feels how it used to feel
It's all so wrong
No easy way to believe


I wanna run
I wanna hide
What I've become
Now you're no longer mine


I wanna feel
Something that's real
Somewhere inside



Wednesday, November 11, 2009

ABC of Friendship

A - Accepts you as you are
B - Believes in you
C - Calls you just to say hi
D - Doesn't give up on you
E - Envisions the whole of you
F - Forgive your mistakes
G - Gives unconditionally
H - Helps you
I - Invites you over
J - Just like to be with you
K - Keeps you close at heart
L - Loves you for who you are
M - Makes a differences in your life
N - Never judges you
O - Offers support
P - Picks you up when you are down
Q - Quiets your tears
R - Respects you
S - Says nice things about you
T - Tells you the truth when you need to hear it
U - Understands you
V - Values You
W - Walks beside you
X - Explains things you don't understand
Y - Yells when you need to listen
Z - Zaps you back to reality..












Dak2 Kls Akuh...

Monday, November 9, 2009

Kedai Chantek

Assalamualaikum.. :)
Ape kene mengena kedai chantek dalam blog aku nih? Sebenarnya macam ni ceritanya. Kul 6 petang, Kiki lepak kat bilik aku and kitorang tengok movie. Lebih kurang dalam pukul 9 perut aku nih mula menyanyikan lagu Beyonce plak. So, aku ajak la Kiki pergi makan. Pada mulanya kami plan nak pergi makan kat Kafe Kapas tu jer, tapi tutup plak. Terpaksa la pegi makan kat Gadong. Al-kisahnya, aku ni tak suka makan kat kedai makan yang nama Mama Corner sebab da la servis die lambat, pastu makanan kotor plak tu. So kitorang pegi kedai makan sebelah yang kami namakan kedai chantek.Haha..So, ni lah point penting nasib malang kami kat kedai chantek yang aku nak listkan sebenarnyer.. :

1. Meja banyak kosong, tapi tak bersih and pinggan-pinggan kotor tak di clear. Sedangkan customer pun tak ramai sebenarnye time tuh.
2. Kitorg terpaksa jugak duduk kat meja yang belum di clear. Sedang menunggu meja tu dibersihkan, tetiba Kiki menjerit course kaki dia diserang oleh semut2 jantan kat bawah meja tempat kami landing tuh. Rupa-rupanya sarang semut kat bawah tuh.Haha
3. Bila kami tukar ke meja sebelah, sedang aku duduk termenung, ternampak pulak seekor binatang yang paling aku takut melintas depan aku iaitu lipas..Waaaa....Aku pun sepantas kilat bangun dan lari dari meja tuh coz sememangnyer aku takut dan teramat bencikan lipas.
4. Setelah menunggu beberapa ketika dan pekerja2 kedai makan tu masih belum bersihkan meja tempat kami duduk, aku terpaksa memanggil pakcik tua yang tengah mengemas pinggan tuh untuk bersihkan meja tmpat kami duduk.
5. Pakcik yang bersihkan meja kami tertumpahkan pulak sos kat lantai sampai sos tu terpercik kat tudung yang aku pakai ngan kat kepala kiki. Adoyai.....
6. Abang yang nak amik order kami sampai.Aku cuma order milo panas and Kiki nak horlick suam tapi abang tu cakap horlick takde.so Kiki order jer milo suam.
7. Memang dari kolej lagi aku teringin nak makan nasi goreng daging merah.Tapi bile aku order, abang tu cakap takde. Aku pun order la nasi goreng tomyam. Pun takde jugak.Hurm...Memang frust sangat2 la. Pekerja tu kata banyak barang dah abis. :(
aku pun cuma order nasi goreng kampung jer la. And kiki order nasi goreng ayam.
8. Bila makanan kiki dah sampai, pekerja tu cakap nasi goreng kampung pun takde..Aikk??Cam maner tuh? And last2 aku tanye dia apa yang ada? Lalu dia pun jawab nasi goreng cili padi..Terima jerla, dah tu rezeki aku untuk ari ni kan..

Hurm...so moral of the story, kalo nak gi makan, jangan la gi time kedai hampir2 nak tutup dah. Ni kat dungun. Bukannya kat k.l, kedai makan bukak sampai pagi..huhu..
Sekian untuk ari ini..

glitter-graphics.com

Saturday, November 7, 2009

For U Guys..

When I am quiet,millions of things are running in my mind.
When I am not arguing,I am thinking deeply.
When I looks at u with eyes full of questions,I am wondering how long you will be around.
When I answers "i'm fine" after a few seconds,I am not at all fine.
When I stares at you,I am wondering why you are lying.
When i lays on your chest,I am wishing for you to be mine forever.
When I call you everyday,I am seeking for your attention.
When I sms u everyday,I wants you to reply at least once.
When I says I love you,I meant it.
When I say that I can't live without you,I've made up my mind that you are my future.
When I says "i miss you",No one in this world can miss you more than me...........

;;